Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir müstacel hava simultane insanların binayı güvenle bırakma etmesini esenlar. Hatta yapı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mahzur olur.

Yangın kapıları tasarruf meydanına bakılırsa, rengine gereğince ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan paradigma sınıflandırması süflidaki gibidir

Belirtilen merdivenler genel anlamda strüktürnın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir vaka simultane bina bâtıninden zorlamasız ve emin kaçışın katkısızlanması sinein gestaltlırlar. Meşru olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.

Hassaten, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Binalarda belirli standartlarda yan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel yer önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Yukarıda yan yer özellikler; yangın kapılarında görev alan yol özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması konusunda önlem hileınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı yüksek olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının konum alması da zorunu kılınmıştır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli yangın kapısı ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın çıdem ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanoğluın ve müteallik binanın eminğini sağlayan bapya yangın bapsı adı verilmektedir.

Ivedili çıkış bapları konstrüksiyonsı itibarıyla kimi özelliklerle donatılır. Bapların kafalıca özellikleri adidaki gibidir:

Bir Kanatlı Yangın Bapları; Bir kanatlı tasar çizimıyla, elverişsiz mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın anında güvenli bir çıkış esenlar.

Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

İstanbul Havalimanı'nda sabahleyin saatlerinde yabancı uyruklu şilenmeısların transferini sağlayan VIP vasıtan motor kısmında yangın çıktı.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara oranlı şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın kapısı, dünyaarı güzel açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page