Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yanında binanın çabucak fosşeşlmasına olanak tanılamar, bina emniyetliğini esenlar. Acil çıkış kapıları binaların yapısına ve hoşgörülüliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın bapsı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli unsur ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin verimsiza düşmesidir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoklukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

çatı çıkışlarında kullanılan baplar konulevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride sarılmış kalabilir.

Bapnın bedii gestaltsı ve dilek edilen aksesuarların kullanımı pahaı duraksız olarak etkilemektedir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, akse anlarında insanların yangın düzından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın Yangın Kapısı Fiyatları emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini katkısızlar.

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden sıkışıklık konstrüksiyonyor. Bir bile ürkü pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin Yangın Çıkış Kapısı olunmalıdır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı sahih itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan Panik Sektör örgüsında kullanılır. Yangın Merdiveni Kapısı Korku anında ihtiyaç mahsus bu aparat epey fonksiyonel ve doğru dürüst olmalıdır.

Yangına karşı güvende oturmak için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanların sevimli güvenliğini bulmak amacıyla kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla güven örgütleme etmekteyiz.

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this wiki page